Szótár

Zágonyi Mónika: Szó-kincseink könnyedén

A szavak jelentésének ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy igazi megértést teremtsünk kapcsolatainkban, tanulmányaink során vagy akkor, amikor olvasni szeretnénk kikapcsolódás céljából, vagy esetleg mi, magunk szeretnénk megalkotni egy irodalmi művet.

A szavak kialakulása, története pedig megvilágítja az értelmet, emellett sok érdekességet rejt magában nyelvünk kialakulásával kapcsolatban. További hasznos információt nyújt a különböző nyelvek között lévő hasonlóságok, egyezések felismerése, az pedig, ha tudjuk, mit fejeznek ki az állandósult szókapcsolatok és mik a rokon értelmű szavak, még teljesebb megértést eredményez.

2006-ban, amikor – valójában költőként, íróként – elkezdtem dolgozni ezen a szótáron, az volt a célom, hogy egyszerű, könnyen érthető meghatározásokat alkossak, amelyek megállják a helyüket az alkalmazás terén, és megcsillan bennük a nyelvünk szépsége. Ez volt a fő szempontom a szavak eredetével kapcsolatban is.

Bízom benne, hogy a meghatározásaim segítségére lesznek bárkinek, aki tanulás céljából szeretne mélyebben megismerkedni a szavakkal, a szavak jelentésével. Azoknak pedig, akik csak érdeklődésből forgatják a lapokat, kellemes és hasznos időtöltést kívánok!

Zágonyi Mónika

A könyv megvásárolható itt:

Ekönyv változatban:
https://undergroundbolt.hu/termek/szo-kincseink-konnyeden-a-zs-ekonyv/

Papír alapú kötetek:
https://undergroundbolt.hu/?s=sz%C3%B3-kincseink&post_type=product&title=1&excerpt=1&content=1&categories=1&attributes=1&tags=1&sku=1&orderby=date-DESC&ixwps=1