Könyvajánló 

Zágonyi Mónika: Költészetről egyszerűen

“A versírás mesterség, a művészet pedig a lélekben rejlik; az első ismerete, és a második jelenléte teremti a költőt. A szerző – aki maga is elismert alkotó – célja ezzel a könyvvel az, hogy egyszerűen, könnyen érthető formában mutassa be a költészet alapvető fogalmait, technikáit. A hozzáértés sikert jelenthet az alkotónak, ezzel együtt örömteli olvasást a verseket kedvelő közönségének. Ajánlható ez a mű bárkinek, aki olykor tollat ragad, illetve bárkinek, aki szívesen forgatja a versesköteteket.”

Tovább
Könyvajánló 

Zágonyi Mónika: Igazgyöngyeim a szavak mélyén rejlenek…

Régóta foglalkoztat a szavak eredete, kialakulásuk története; gyakran tettem fel kérdéseket ezzel a témával kapcsolatban. Kaptam is néhány választ, de egyiket sem tudtam elfogadni, mert úgy éreztem, nem tudom alkalmazni… valahogy nem éreztem működőképesnek, mert hiányzott belőlük valami számomra fontosnak tartott dolog.

Tovább
Könyvajánló Szó-kincseink könnyedén 

Zágonyi Mónika: Szó-kincseink könnyedén

A szó beszédünk legkisebb egysége; eszköz, amelynek segítségével megoszthatjuk egymással a gondolatainkat. Jelentésének ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy igazi megértést teremtsünk kapcsolatainkban, tanulmányaink során vagy akkor, amikor olvasni szeretnénk kikapcsolódás céljából, vagy esetleg mi, magunk szeretnénk megalkotni egy irodalmi művet.

Tovább