Érdekesség

Floralia – Római tavaszünnep az Aquincumi Múzeumban

Két év kihagyás után idén ismét megrendezik a római hagyományokat felidéző Floralia virágünnepet Budapesten, az Aquincumi Múzeum Régészeti Parkjában április 29. és május 1. között.

A 31. alkalommal megrendezett Floralia ebben az évben is megfogható közelségbe hozza a klasszikus antikvitást és élményszerűen mutatja be a római kori kulturális örökséget.

A háromnapos fesztiválon kiállítás, tematikus és interaktív múzeumandragógiai foglalkozások, ókori témájú áriaest, korabeli színházi előadás, divatbemutató és római esküvőbemutató is várja a közönséget.

Kép: Zágonyi Mónika

Április 30-án a romkertben gladiátorbemutatót tartanak, de lesz germán jóslás és „izomfejlesztés barbár módra”. Május 1-jén sok más program mellett a polgárvárosi amfiteátrumban gladiátorbemutatón vehet részt a közönség, este a Caligula helytartója című színházi előadás zárja a sorozatot.

A fesztivál állandó programjai között van római kori életmódbemutató és fegyverpróba a hagyományőrzők táboraiban, fogathajtó verseny gyerekeknek és szüleiknek, gyerekeknek szóló gladiátoriskola és mini arénajátékok, kézműves foglalkozások, mesterségek bemutatója, de ókori vásár, római szépségszalon és római kalandjáték is várja a közönséget.

További információ:
http://www.aquincum.hu/aktprogram/floralia-2022/

Kiemelt kép: Zágonyi Mónika